Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Πρόστιμο 100 ευρώ – Ομαδική καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων


 
Και μια σύντομη ενημέρωση για το που βρισκόμαστε και πως συνεχίζουμε:
 
- Στις 18.4 δημοσιεύθηκε το καταστατικό της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας " 60 ΠΛΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ", ώστε να έχουμε τη δυνατότητα σύμφωνα με το νόμο να υποβάλλουμε ομαδικές καταγγελίες.
 
- Στις 27.4. πήραμε ΑΦΜ και υποβάλαμε αίτημα για απόδοση κλειδάριθμου, δυστυχώς όμως φαίνεται ότι στο σημείο αυτό θα καθυστερήσουμε, καθώς η διαδικασία αυτή για τις νομικές οντότητες γίνεται αποκλειστικά κάτοπιν ραντεβού, το οποίο δεν γνωρίζουμε πότε θα οριστεί. 
 
- Όταν με το καλό τελειώσει κι αυτό το στάδιο, το οποίο είναι αναγκαίο προκειμένου η ΑΜΚΕ “60 ΠΛΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ” να εγγραφεί στην πλατφόρμα της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, θα ξεκινήσουμε τη συλλογή εξουσιοδοτήσεων, οι οποίες σύμφωνα με το νόμο θα πρέπει να φέρουν το γνήσιο της υπογραφής. Σημειώνω ότι περιμένουμε πρώτα να αποκτήσουμε κλειδάριθμο και μετά να ξεκινήσουμε τη συλλογή εξουσιοδοτήσεων, προκειμένου να έχουμε πρόσβαση στην πλατφόρμα και να είμαστε βέβαιοι για τον τύπο εξουσιοδότησης που απαιτείται. 
 
Εν ολίγοις, ό,τι ήταν στο χέρι μας προσπαθήσαμε να το κάνουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, υπάρχουν όμως και καθυστερήσεις για τις οποίες δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Αυτό μάλλον πρέπει να το αποδεχθούμε και να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε το θέμα της ομαδικής καταγγελίας όχι ως αγώνα ταχύτητας, αλλά ως αγώνα αντοχής. 
 
Το ζήτημα λοιπόν που έχουμε αυτή τη στιγμή μπροστά μας, είναι να μην αφήσουμε να “ξεχαστεί” το θέμα της ομαδικής καταγγελίας, ώστε όταν έρθει η ώρα της συλλογής εξουσιοδοτήσεων να υπάρχει συμμετοχή και στήριξη.....
 
(Aπό τον προσωπικό λογαριασμό στο φβ της Στέλλας Πατρώνα, δικηγόρου, μέλους του Δικτύου Ενεργών Καταναλωτών - Δ.Ε.ΚΑ και της πρωτοβουλίας "Δρόμος Ανοιχτός").

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου