Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Όπα βρε παιδιά! φρονηματικές διώξεις κατά γονέων;

 

 

Δημοσιεύθηκε στη σελίδα του Δικτύου Ενεργών Καταναλωτών - Δ.Ε.ΚΑ στο fb στις22.8.2020

Όπα ρε παιδιά!
 
Πρόκειται για ¨καραμπινάτη” φρονηματική δίωξη (αν βέβαια τελικά ο εισαγγελέας προχωρήσει σε ποινική δίωξη) η οποία μάλιστα διαφημίζεται ως political correct στάση από αρκετούς “έξυπνους”!
Να μας πουν λοιπόν όλοι αυτοί που επικροτούν, από πότε είναι σωστό να διώκεται η διαφορετική άποψη και η κριτική;
 
Και όλοι αυτοί που κόπτονται – και καλά – για τη δημόσια υγεία καλό θα είναι να δουν πρώτα τι γίνεται γύρω τους με τα χάλια του ΕΣΥ, με την προχειρότητα που άνοιξε η κυβέρνηση τον τουρισμό, με τον αυτοσχεδιασμό που είναι ολοφάνερος για το άνοιγμα των σχολείων, με την εγκληματική απόκρυψη κρουσμάτων, με τη σαρδελοποίηση του κόσμου στα ΜΜΜ και μετά να μιλήσουν για τους γονείς που δικαίως – κατά την άποψή μας – ανησυχούν!
 
Σημ. 1: Δεν είναι ανάγκη να συμφωνείς με την άποψη κάποιου για να υπερασπίζεσαι το δικαίωμα του να τη λέει ελεύθερα!
 
Σημ. 2.: Οι έξυπνοι που θα επικαλεστούν το άρθρο 183 ΠΚ (“Όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσο του διαδικτύου προκαλεί ή διεγείρει σε απείθεια κατά των νόμων ή των διαταγμάτων ή άλλων νόμιμων διαταγών της αρχής τιμωρείται με φυλάκιση έως ενός έτους ή χρηματική ποινή”) καλό είναι να λάβουν υπόψη τους και τα εξής:
 
α. σε μια δημοκρατική πολιτεία η εν λόγω διάταξη θα πρέπει να ερμηνεύεται εξαιρετικά στενά ώστε να μην περιλαμβάνει την κριτική, όσο δριμεία κι αν είναι
 
β. για να εφαρμοστεί πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι σκοπός του δράστη, δηλαδή επιδίωξη του, είναι να δημιουργήσει περιφρόνηση κατά της πολιτειακής εξουσίας και όχι να ασκήσει προπαγάνδα υπερ της καταργήσεως ενός νόμου.
 
Ας μας πουν λοιπόν οι “έξυπνοι” που επικροτούν τέτοιες φρονηματικές διώξεις τι κατά την άποψη τους θέλαν και επιδίωκαν αυτοί οι γονείς, για να καταλάβουμε και οι υπόλοιποι τι επιδιώκουν αυτοί (που επικροτούν τις φρονηματικές διώξεις) και που το πάνε.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου